Reforma horària i igualtat de gènere: un binomi indestriable?

L'Institut Català de les Dones i la Iniciativa per a la Reforma Horària presenten materials gràfics que expliquen els motius de gènere per "l'humanització dels horaris"


Hi ha motius de gènere per donar suport a la reforma horària?  L'Institut Català de les Dones (ICD) i la Iniciativa per a la Reforma Horària creuen que sí i, en una taula rodona celebrada ahir a la tarda, van presentar nous materials de sensibilització que resumeixen de manera didàctica i a través d'il·lustracions el raonament.

Avançar cap a la "humanització dels horaris" és positiu, diuen, per quatre motius. En primer lloc, perquè afavoreix la co-responsabilització entre homes i dones. D'acord amb dades facilitades per l'ICD, un 22% de les dones redueix la jornada laboral per poder conciliar-la amb les tasques de la llar i cura. En segon lloc, perquè contribueix al co-lideeratge a les empreses i la societat, és a dir, a una major presència de les dones en càrrecs directius d'empreses i en càrrecs públics de pes.

A més, la reforma horària fomenta la igualtat de condicions en la feina, en matèria d'ocupació i també de salari. Actualment hi ha un 11% menys de dones ocupades que homes i el 22% treballa a temps parcial, un percentatge inferior en el cas d'ells (7%). Tanmateix, la reforma horària, d'acord amb els dos ens, és necessària pel dret a una vida plena.  

La presidenta de l’ICD, Teresa Maria Pitarch, ha reiterat el “compromís del Govern en el procés per a la implantació de la reforma horària per aconseguir una millor qualitat de vida per a tothom, especialment les dones, que pateixen, entre d’altres, els efectes de la manca de temps de cura compartit, veient perjudicada la seva llibertat, qualitat de vida i temps”.

La presentació dels nous materials divulgatius i la taula rodona s'emmarquen en la  Setmana dels Horaris 2016 que va obrir divendres passat la Consellera de Presidència, Neus Munté, quan va presidir ls reunió del Consell Assessor per a la Reforma Horària. En el marc d’aquesta setmana  celebren per tot el territori un seguit de jornades, cursos i conferències que tracten temes com la influència de la reforma horària a les empreses, el desafiament dels Recursos Humans davant la reforma horària, o l’impacte d’aquesta en els comerços i els restaurants.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article